Előkészítő ülés

2022.01.29. 14:06

Házszentelő, rontást “levevő” egri nők portyáztak a kórházban

A két egri nő a város közterületin, a kórházban és tömegközledési eszközökön szólította le a gyanútlan áldozatokat, akiknek rontás levételt ígértek.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A tárgyalási jegyzékében olvasható tájékoztatás szerint az Egri Törvényszék csütörtökön előkészítő ülést tart, Sz.Cs.-né és társa ügyében.

Az Egri Járási Ügyészség az I. rendű vádlottal mint különös visszaesővel és a- II. rendű vádlottal szemben, mint társtettesekkel szemben a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette, kifosztás bűntette, nagyobb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, nagyobb értékre üzletszerűen, helyiségbe megtévesztéssel bemenve elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

 

A 17 vádpontot tartalmazó vádirati tényállás lényege szerint a vádlottak közül az I. rendű vádlott 2017. évtől kezdve Eger különböző közterületein, kórházban, valamint közforgalmú közlekedési eszközökön álnéven bemutatkozva idős koruknál, vagy más okból befolyásolható személyeket szólított meg, azt állítva, hogy ékszereikről, illetve más vagyontárgyaikról leveszi a rontást, amennyiben azokat részére átadják.

 

Az I. rendű vádlott a II. rendű vádlottal együtt egyes sértetteket lakóhelyükön is felkerestek azzal az indokkal, hogy az ingatlanokról és berendezési tárgyairól is leveszi a rontást. A lakások „megszentelése” közben a sértettek figyelmetlenségét kihasználva az I. rendű és a II. rendű vádlott több alkalommal készpénzt, valamint egyéb vagyontárgyakat tulajdonított el, más értékeket pedig azzal a hamis indokkal kért el a sértettektől, hogy azokat az árvák számára gyűjti, vagy vallási kegyhelyre viszik megszentelés céljából.

 

A vádlottak a fent meghatározott módon rendszeres haszonszerzésre törekedve követték el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában