Ügyészségi tájékoztatás

2022.01.25. 10:44

Részlegesen lebénult egy biciklis a figyelmetlen mátraderecskei férfi miatt

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

HEOL

A képen az ügyben érintett jármű és a kerékpár látható Beküldött fotó

A közúti baleset gondatlan okozásának vétségét követi el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz - tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész. A közúti közlekedési normákat a KRESZ tartalmazza, mely minden benne foglalt szabályt egyenlőnek tekint, egyiket sem helyezi a másik elé, így a jogalkalmazó feladata annak eldöntése, hogy az adott ügyben felmerülő szabályszegést milyen súlyosnak ítéli. Minden közlekedő számára evidencia, hogy súlyosnak minősülnek például az elsőbbségi szabályok.

 

Az Egri Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a mátraderecskei férfival szemben, aki 2019 őszén, Pétervásárán, egy építőanyag telep udvarából akart kitolatni, ennek során azonban nem észlelte a mögötte elsőbbségi helyzetben haladó kerékpárost, akit a járműve hátuljával fellökött.

 

A balesetben a biciklis nyolc napon túl gyógyuló, maradandó sérüléseket szenvedett, mivel a fél oldala részlegesen lebénult, továbbá beszédzavar, valamint memóriazavar is kialakult nála.

 

Az ügyészség ebben az esetben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a járásbírósághoz benyújtott vádiratában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában