Krimi

2022.02.16. 19:53

Nem jelent meg a bírósági tárgyalásán a tarnaörsi busztolvaj

Nyilvános előkészítő ülést tartott volna szerdán a Hevesi Járásbíróság két tarnaörsi fiatalember büntetőperében, ám a másodrendű vádlott nem jelent meg a tárgyaláson.

S. S.

A bíróság kénytelen volt új határnapot kitűzni az előkészítő ülésre Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Ládi László

Előkészítő tárgyalást tartott volna szerdán a Hevesi Járásbíróság, de a másodrendű vádlott távolmaradása miatt az ülést nem lehetett megtartani. Az ügyben a Heves Járási Ügyészség emelt vádat két férfi ellen. Az elsőrendű vádlottat, K. T.-t jármű önkényes elvételének bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indítványozzák felelősségre vonni. 

 

A vádhatóság szerint a terhelt, aki megjelent a bíróságon szerdán, más bűncselekmények elkövetésével – jármű önkényes elvétele bűntettének kísérlete, kisebb kárt okozó rongálás és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége – is vádolható, ezért az ellene folyamatban lévő ügyeket egyesítették. 

 

Az első vádirati tényállás szerinti a jármű önkényes elvétele és bódult állapotban való járművezetés még 2019. szeptember 2-án történt. K. T., miután kábító hatású anyagot fogyasztott, az esti órákban egy menetrend szerint közlekedő, leparkolt és lezárt autóbusz első ajtaját a vésznyitóval résnyire megnyitotta, benyomta, magához vette az indítókulcsot, és az autóbuszt elindította. A vádlott az autóbusszal haladva előbb egy parkoló gépkocsinak ütközött, majd megállás nélkül továbbhajtott, s külterületen szalagkorlátnak ütközött, végül a szomszédos településen állt meg. 

 

A második vádpont jármű önkényes elvétele bűntettének kísérlete. Ebben segédkezett a másodrendű terhelt. Ketten 2020. december 17-én éjjel két óra körül ismét egy parkoló, lezárt autóbusznál próbálkoztak. Az ajtót ismét az elsőrendű vádlott feszítette ki, közben a társa azt figyelte, megy-e arra valaki. A járművet ugyan nem sikerült elindítani, de abban 20 ezer forintos rongálási kárt okoztak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában