Bűnügy

2022.05.02. 19:04

Bottal és vállfával verekedtek egy napszemüveg miatt Sirokban

Megijedt az ütéstől, ezért hazament egy vállfáért, hogy azzal folytassa a verekedést.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Egri Járási Ügyészség a Sz. L. Zs. és társai ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat.

A vádlottak 2019. július 15-én, az éjszakai órákban baráti összejövetelen vettek részt egy lakóházban, ahol szeszes italt fogyasztottak.

Az összejövetelre később megérkezett a harmadik vádlott is. A vádlottak az összejövetel végeztével hazaindultak, kimentek az útra, ahol egyikük észlelte, hogy nincs meg a napszemüvege. Emiatt az utcán összeszólalkoztak, ami során a később érkezett férfi a nála lévő alumínium és műanyag botjával ráütött az első vádlott szájára. Az ütés nem okozott sérülést. A férfi az ütéstől meglepődve hazaszaladt a lakhelyére, ahol magához vett egy 1 méteres, fából készült vállfát. A vállfával a kezében visszament a többiekhez, akiket azzal kezdett provokálni, hogy „akartok-e még verekedni”.

Ezt követően a vádlottak kölcsönösen bántalmazták egymást.

A verekedés egy idő után abbamaradt és a vádlottak hazamentek. Egyikük 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Kedden tárgyalják az ügyet a bíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában