3 évet is kaphat

2022.05.06. 08:55

Hónapok óta rács mögött ül a füzesabonyi gyújtogató

A Füzesabonyi Járási Ügyészség most, a nyomozás befejezését követően vádiratot nyújtott be a bíróságra.

HEOL

Teljesen kiégett a melléképület

Forrás: ügyészség

A vagyon elleni bűncselekmények közül a rongálást az követi el, aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz.

Ahogy arról korábban az ügyészség és a heol.hu is az elkövető letartóztatásakor már hírt adott, egy többszörösen büntetett előéletű férfi 2022. január 14-én Füzesabonyban, egy ingatlan zárt kapuját kinyitotta, oda bement, majd tisztázatlan módon és okból felgyújtotta a lakóháztól kb.7 méter távolságra lévő melléképületet, amely teljesen leégett. A tűz lakóingatlanra történő átterjedésének veszélye nem állt fenn, ezért az ügyben a hatóságok a közveszély okozásának bűncselekményét nem állapították meg. A cselekménnyel összefüggésben két sértett vonatkozásában összesen 1 millió forintot meghaladó kár keletkezett.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség most, a nyomozás befejezését követően vádiratot nyújtott be a bíróságra, melyben magánlaksértés bűntettével, nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja a gyújtogatót.

A járási ügyészség a vádiratában indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlott letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn, így a férfi jelenleg is büntetés-végrehajtási intézetben tölti a mindennapjait.

A vádhatóság mértékes indítványa úgy szól, hogy ha a tüzeskedő vádlott az előkészítő ülésen beismeri a terhére rótt bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság 3 év szabadságvesztést és ugyanilyen tartamú közügyektől eltiltást szabjon ki vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában