Bűnügy

2022.06.06. 16:22

Ellopta a bankkártyát, majd vásárolt és felvett vele 150 ezer forintot a Heves megyei elkövető

Az Egri Járási Ügyészség jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénzhelyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Egri Járásbíróság tárgyalási jegyzéke szerint június 7-én, kedden lesz az előkészítő ülése annak az ügynek, amelyet csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt tárgyal a bíróság.

Az 1. vádpont szerint az elkövető egy autóbuszjáraton ismeretlen módon eltulajdonította a mellé ülő sértett táskájából a sértett tulajdonát képező 2.990 forint értékű pénztárcát a benne lévő 21 ezer forint készpénzzel és a nevére szóló bankkártyával. Az elkövetési érték nem térült meg. 

A 2. vádpont szerint a vádlott az általa korábban eltulajdonított bankkártyával a bankautomatából több alkalommal készpénzt vett fel és az interneten kísérelt meg vásárolni. A vádlott a cselekményével összesen 150 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg. 

A 3. vádpont szerint a vádlott a délelőtti órákban bement egy kulccsal nem zárt lakásba és az ott lakó sértett előszobában lévő táskájából megkísérelte eltulajdonítani a sértett pénztárcáját a benne lévő 13 ezer forint készpénzzel. A vádlottat a sértett és élettársa a cselekményében megzavarták, ezért a pénztárcát a vádlott a táskára dobta, majd többszöri felszólítást követően a sértett élettársa a karjánál fogva kitessékelte a vádlottat a lakásból. Az elkövetéssel veszélyeztetett érték 14.500 forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában