Tárgyalás

2022.06.06. 14:00

Költségvetési csalás és pénzmosás miatt kell felelniük a Heves megyei vádlottaknak

Az ügyet kedden tárgyalják az Egri Törvényszéken.

HEOL

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A tárgyalási jegyzékben olvasható tájékoztatás szerint a Heves Megyei Főügyészség D. M. elsőrendű, Sz. Sz. másodrendű vádlottakkal és 130 társukkal szemben költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat. Az ügyet kedden tárgyalják az Egri Törvényszék esküdtszéki termében.

A 797 oldalas és 151 tényállást tartalmazó vádirat szerint a 2009. és 2013. évek között budapesti és egri központtal működött, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó bűnszervezetet D. M. elsőrendű és Sz. Sz. másodrendű vádlottak vezették és irányították.

A főügyészség a bűnszervezet működésében részt vevő vádlottakat több rendbeli bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, közokirat-hamisítás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználása vétségével, továbbá Sz. Sz. másodrendű vádlottat pénzmosás bűntettével és bűnszervezetben részvétel bűntettével is vádolja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában