Bűnügy

2022.06.12. 20:54

Magára költötte a megrendelő pénzét a Heves megyei tetőfedő

A vádlott nem ismerte el a bűnösségét a bíróságon.

Sz. Z.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Minősített sikkasztás elkövetésével vádolja az Egri Járási Ügyészség azt a tetőfedéssel foglalkozó férfit, aki a vád szerint elköltötte a megrendelő anyagköltségre és munkavégzésre átadott pénzét. Az ügyben csütörtökön tartott előkészítő ülést az Egri Járásbíróság. Erről dr. Jónás Andrea, az Egri Törvényszék sajtótitkára tájékoztatta a Heolt. 

Az ügyészség vádirata szerint a vádlott a Facebook Marketplace-oldalán hirdette magát. Azt írta, hogy új és régi tetők javítását és készítését végzi. Telefonon jelentkezett a terheltnél egy személy, aki később megmutatta a családi házát a vállalkozónak. A szemlét követően megállapodást kötöttek, melynek értelmében a sértett megbízta a vádlottat az ingatlan új tetőszerkezetének elkészítésével. Megegyeztek a munkadíjról és az anyagköltségről is. A terhelt még aznap sürgette, hogy adjanak neki pénzt, mert jelentős vásárlói kedvezményt kap a TÜZÉP-en, és már másnap bele is fog a munkába. 

A megrendelő készpénzt nyújtott át az anyagokra, a következő napon újabb összeget utalt át a vádlott bankszámlájára. Ezután megakadt a folyamat, a tetőfedő nem kezdte el a munkát, hanem kifogásokat írt a sértettnek. Az anyagok vételére átvett bankókból az építőanyagokat nem vette meg, a rábízott pénzt a saját és családja megélhetésére fordította, s azt a máig nem fizette vissza a sértettnek. A vádhatóság nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a terhelt ellen. 

– Az Egri Járásbíróságon a férfival szembeni büntetőeljárásban tartott előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte el a bűntény miatti bűnösségét. A bíróság az ügyet tárgyalásra utalta, amit október második felére tűzött ki – közölte dr. Jónás Andrea. 

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában