Garázdaság

2022.07.19. 19:27

Beitalozott nő esett neki az eladónak a besenyőtelki dohányboltban

A cselekménynek a dohányboltba érkező vevők vetettek véget, akik eltávolították a vádlottat az üzletből.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Heves megyében működő ügyészségek most három olyan esetben emeltek vádat garázda elkövetőkkel szemben, akik a gyengébbik nemhez tartozó személyeket bántalmaztak oly módon, hogy az alkalmas volt mások megbotránkoztatására – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Az Egri Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot az ellen az egri férfi ellen, aki 2021 nyarán Feldebrőn kocsijával megállt nőismerőse mögött, akivel a járműből kiszállva vitába keveredett. Az indulatos vádlott letörte a sértett autójának hátsó ablaktörlő lapátját, mellyel több helyen megütötte a járművet, amiben közel 100 ezer forintos kárt okozott. A férfi ezután az eszközzel a nő kezére ütött, továbbá tenyérrel arcon is vágta.

A vádhatóság garázdaság vétségével, kisebb kárt okozó rongálás és könnyű testi sértés vétségével vádolja a magából kikelt férfit.

Ebben az esetben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség garázdaság vétségével vádol egy 29 éves nőt, aki idén februárban – miután jócskán felöntött a garatra – megjelent egy besenyőteleki dohányboltban, ahol szidalmazta és verekedésre hívta az ott dolgozó női alkalmazottat. A támadót a pultra szerelt plexi lap sem tudta megakadályozni abban, hogy végül dulakodni kezdjen a sértettel, aki mindvégig próbálta elhárítani az őt ért támadást. A cselekménynek a dohányboltba érkező vevők vetettek véget, akik eltávolították a vádlottat az üzletből.

Az ügyészség a vádiratában jóvátételi munka intézkedés alkalmazására tett indítványt azzal, hogy a bíróság annak tartamára rendelje el a terhelt pártfogó felügyeletét.

A harmadik ügyről pedig itt írtunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában