Rablás

2022.07.11. 13:52

Köszönet helyett az autóját is elvette a stoppos a tarnaörsi férfitól

Vascsővel ütötték, hogy írja alá az adásvételi szerződést, amely az autóra és a telefonjára vonatkozott.

HEOL

Az eltulajdonított jármű

Forrás: Zsaru Magazin/Facebook

A Zsaru Magazin Facebook-oldalán található bejegyzés szerint egy tarnaörsi lakos Jászjákóhalmán autózott a BMW-jével július 8-án délután, amikor leintette egy ismeretlen, és megkérte, vigye haza községen belüli otthonába, mert nem tud járni, annyira fáj a lába. A rövid fuvart megköszönve az utas beinvitálta a házba jótevőjét, majd belülről bezárta az ajtót. Rajtuk kívül két férfi és egy nő tartózkodott az ingatlanban, illetve annak konyhájában, ahol a jótevőt felszólították, pakolja ki a zsebeit. Mivel ennek nem tett eleget, a fiatalabb házigazda egy vascsővel ráütött az oldalára, és akkor is a fémrúddal sózott rá, amikor a BMW indítókulcsát követelték tőle. A folyamatos fenyegetések és a tettlegesség hatására az áldozat átadta a telefonját és az autó slusszkulcsát.

Ezek után két adásvételi szerződést is aláírattak vele. Az egyik a gépjármű, a másik pedig a telefon értékesítését dokumentálta, bár pénzt nem fizettek érte. Amikor a sértett mindent aláírt, gyalogosan útjára engedték, de előtte megfenyegették, ha feljelentést tesz a rendőrségen, akkor egy közösségi oldalon rossz hírbe hozzák.

Az áldozat nem rettent meg, és értesítette a hatóságot. A zsaruk gyorsan azonosították a feltételezett elkövetőket, majd mindhármukat elfogták és előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették a trió tagjait, és kezdeményezték letartóztatásukat. Rablás bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás ellenük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában