Pusztító tűz

2022.07.21. 11:02

Nem sikerült még megfékezni a megyehatárnál tomboló lángokat

Már több mint hétszáz hektár ég, szalmabálákra is átterjedt a tűz, ami kedd óta pusztítja Tiszafüred környékét.

Szabadi Martina

Beküldött fotó

A katasztrófavédelem arról tájékoztatott ma reggel, hogy jelenleg is tíz tűzoltóegység dolgozik a lángok megfékezésén Tiszafüred-Kócsújfalu határában, a Hortobágyi Nemzeti Parkban, ahol csaknem hétszázötven hektáros területen foltokban lángra kapott az erdő aljnövényzete és a nádas-bozótos terület. A lángok körbálákra is átterjedtek. A helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoznak a hajdúszoboszlói, a tiszafüredi, a karcagi, a debreceni, az egri, a hajdúböszörményi és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók. Az egységek folyamatosan járják a mocsaras területet és vízsugarakkal, kéziszerszámokkal oltják a még izzó gócokat, illetve vízszállítóról locsolják a leégett részeket. Az oltási munkálatok miatt a 33-as főút érintett szakaszán csökkentett sebességgel lehet haladni.

Beküldött fotó

Tegnap tizenöt tűzoltóegység dolgozott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Mint ahogy arról már beszámoltunk, egy közeli lakóház udvarán is tűz keletkezett. A füstterjedés miatt lezárták a 33-as főút érintett szakaszát, a korlátozást a késő esti órákra feloldották, forgalomlassító táblák kihelyezését követően már mindkét irányban megindulhatott a közlekedés.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában