Vádindítvány

2022.08.03. 09:25

Durván megfenyegette a polgármestert a férfi, aki a tőle ellopott anyagok visszaszerzését követelte

Anyja, apja látja kárát, ha nem intézkedik az építőanyagaim visszaszerzése érdekében! Ezt kiabálta telefonba a vádlott a faluja polgármesterének.

Sz. Z.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az Egri Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetésével vádol egy 39 esztendős személyt – tájékoztatta ma kiadott sajtóközleményében a Heves Megyei Főügyészség portálunkat.

Az Egri Járásbíróságra napokban benyújtott vádirat azt tartalmazza, hogy a terhelt tavaly szeptember 30-án délután felhívta mobiltelefonon a polgármesterét annak a községnek, ahol lakik. Mindjárt a tárgyra is tért, azt követelte, hogy a falu első embere szerezze vissza azokat az építőanyagokat, melyeket korábban ismeretlen személyek elloptak a felújítás alatt álló lakóházából. A helység vezetője válaszul közölte, hogy az erélyes felszólításnak nem tud eleget tenni. Erre a vádlott indulatossá vált, s kijelentette, hogy ha a beszélgetőpartnere nem cselekszik a dolgai visszaszerzése iránt, akkor annak „az anyja, apja látja kárát”.

A vádhatóság álláspontja értelmében mindezzel intézkedésre kívánta kényszeríteni a polgármestert, akiben a fenyegetés komoly félelmet keltett, mivel tartott attól, hogy közeli rokonait bántódás érheti.

A polgármester a Büntető Törvénykönyv értelmében hivatalos személynek minősül. A sértettet ért súlyos fenyegetés azért is kelthetett megütközést az arról tudomást szerzők körében, mivel éppen a község irányítója volt az, aki a betöréssel érintett, felújítás alatt álló ingatlant biztosította a vádlott számára akkor, amikor annak leégett a lakóháza – szerepel a váddokumentumban. Utóbbi tényt maga a fenyegető férfi is elismerte, s a tettét megbánva bocsánatot kért a választott vezetőtől.

Az Egri Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja az elkövetőt, akivel szemben – a nyomozás során tanúsított magatartására is figyelemmel – próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés-büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában