Razzia

2022.08.03. 12:31

Elzavarták a sellőket, kiürítették a rendőrök az apci tengerszem környékét

Ellenőrzést tartott a rendőrség az apci tengerszemnél, mert tilos a fürdés benne, és az oda vezető út magántulajdonban van.

HEOL

Az apci tengerszem ellenőrzése

Forrás: police.hu

Országos hírnévnek örvend az Apc külterületén lévő tó, a turisták egyik kedvenc kiránduló helye. A tengerszem bányató, melynek a területén a fürdőzés tiltott. Erre az oda érkezőket tábla figyelmezteti. A meleg időjárás hatására megnövekedett a terület látogatottsága és információ érkezett arra vonatozóan, hogy az oda érkezők a tó vizében hűsítik magukat, fürdőznek a tiltás ellenére – közölte portálunkkal Mezeiné Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A víz mélysége változó, a medre ismeretlen eredetű bányászati eszközöket, sziklákat, farönköket rejthet, amelyek a víz partjáról nem láthatóak, és a fürdőzés során, a vízbe ugrás alkalmával sérüléseket okozhatnak. A fürdőzésen túlmenően a bányató környékén a sátorozás, a rendezvények szervezése, illetve az oda gépjárművel történő feljutás is tiltott, tekintettel arra, hogy az odavezető út erdei magánút.

A Hatvani Rendőrkapitányság augusztus 2-án az Egererdő Zrt. munkatársával a tengerszemnél ellenőrzést tartott, melynek során az esetleges szabálysértőket figyelmeztették.

Mivel a fennálló tiltások ellenére szabálysértések továbbra is előfordulhatnak, ezért a Hatvani Rendőrkapitányság a jövőben is fokozottan ellenőrzi a szóban forgó területet, és a szabálysértések esetén súlyosabb szankciókra lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában