Összesítő

2022.08.31. 13:45

Kilencéves ludasi kislányt ütött el a kamion

Az elmúlt napon a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén négy anyagi káros és két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

HEOL

A kerékpárúton közlekedett a nő, amikor elesett

Forrás: police.hu

Egy tiszafüredi nő Poroszló külterületén augusztus 30-án kora este a kerékpárúton közlekedve megállás közben elesett a kétkerekűjével. A biciklist könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Mindezt Mezeiné Kovács Nikoletta megyei rendőrségi sajtóreferens közölt portálunkkal.

Egy 9 éves ludasi lány augusztus 30-án délután kerékpárjával a település Fő utcáján – a jelenlegi adatok alapján – feltehetőleg nem a kellő körültekintéssel keresztezte az úttestet és egy teherautó elütötte. A kislány az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedett.

A személyi sérüléssel nem járó esetek közül kettő is az úttestre ugró vadon élő állattal való ütközés miatt történt.

A rendőrök továbbá egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Fontos tudni, hogy vadállat észlelése esetén a távolsági fényszóró alkalmazása kifejezetten hátrányos lehet. Az úttesten lévő vad ilyen esetekben általában riadtan a fény felé fordul, megdermed, és nem tud időben kitérni az ütközés elől. A tapasztalatok szerint az óvatos közlekedés mellett a hangjelzés alkalmazása már nagyobb segítséget jelenthet, hiszen az állatok többsége megijed az erős kürt hallatán és menekülni próbál a közeledő zajforrás elől. Hasznos eszköze lehet a vadelütések elkerülésének a vadriasztó síp, melyet a járműre rögzíthetünk és a menetszél működteti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában