Rendőrség

2022.08.24. 19:13

Szolgálati kutyákat képeztek Egerben

Közös kutyavezetői képzési napot tartottak a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kutyavezetőivel az egri börtönben – tudatta a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet honlapján.

M. H.

Az életben is előforduló szituációs környezetben gyakoroltak

Forrás: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben megrendezett közös képzés célja a társszervek közötti együttműködés elmélyítése mellett, a kutyavezetők és szolgálati kutyáik képzési módszereinek változatos helyszíneken történő gyakorlása volt.

Az öt járőr- és egy kábítószerkereső kutya az életben is előforduló szituációs környezetben gyakorolhatott, a kollégák megismerhették egymás képzési módszereit is. Szituációs, őrző-védő gyakorlatokat hajtottak végre, valamint a kutyák képességeihez alkalmazkodva korrekciós feladatokat végeztek. 

– A kollégák a közös gyakorlat során szerzett ismereteket további munkájuk során hasznosíthatják majd. A kutyák számára a jövőben biztos nem lesz idegen egy ellenálló magatartást tanúsító fogvatartott megfékezése, elvezetése – tájékoztattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában