Lopás

2022.09.13. 15:36

Beindította a nyitva hagyott autót a 15 éves erdőtelki fiú, elkapták, mielőtt elhajthatott volna

A hevesi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, beismerte tettét.

HEOL

Az ellopásra kiszemelt autó belseje

Forrás: police.hu

A Hevesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett kísérletének gyanúja miatt indított eljárást egy erdőtelki fiatal ellen - közölte portálunkkal Lázár Levente megyei rendőrségi sajtóreferens.

A nyomozás adatai alapján a 15 éves fiú szeptember 11-én az esti órákban, Erdőtelek egyik utcájában beült egy nyitva hagyott autóba, majd a benne lévő indítókulccsal megpróbálta elvinni a járművet. Mivel a kocsi nem indult, ezért átült a mellette parkoló, szintén nyitott autóba, amit már sikerült beindítani az utastérben hagyott kulccsal, de közben a tulajdonos tetten érte és visszatartotta a rendőrök megérkezéséig.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalt, aki részben beismerő vallomást tett.

A gépkocsilopás és a gépkocsifeltörés jó eséllyel megelőzhető, amennyiben betartanak néhány óvintézkedést:

  • Gépkocsiját mindig gondosan zárja be, akkor is, ha a saját udvarán parkol, vagy csak néhány pillanatra kell beugrania valahová!
  • A gépjármű okmányait, kulcsait tartsa biztonságos helyen, ne hagyja őrizetlenül és ne a gépkocsiban tárolja!
  • Ne hagyjon értéket az autójában, különösen ne az utastérben, ahol jól látható! Ha mindenképpen a gépkocsiban kell hagynia néhány dolgot, zárja a csomagtérbe!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában