Bűnügy

2022.09.05. 13:10

Elmaradt a szüret, egri kannabisz termesztőket fogtak

Az Egri Járási Ügyészség termesztéssel, tartással elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja a társtetteseket.

HEOL

Képünk illusztráció

Forrás: Shuterstock

Két középkorú férfival szemben a napokban került sor vádemelésre. Az egri lakóhelyű vádlottak 2021 kora tavaszán döntöttek úgy, hogy egy ostorosi telken vadkendert fognak termeszteni - tájékoztatta portálunkat hétfőn dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész. Az elhatározást tett követte, ennek megfelelően a két terhelt kannabisz magokat szerzett, ültető sátrat, ventilátort, lámpát, cserepeket vásárolt, melyekben egyikük lakásán kikeltették a növényeket. Tíz tő vadkendert ezután Ostoroson kiültettek a szabadba, ahol egészen szeptemberig – a lebukásukig – gondozták azokat.

Az Egri Járási Ügyészség termesztéssel, tartással elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja a társtetteseket, akikkel szemben – elkobzás mellett – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a járásbírósághoz benyújtott vádiratában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában