Katasztrófavédelem

2022.09.05. 15:16

Fotókon a Verpelét határában csapdába esett férfi mentése

Tíz méteres mélységből kért segítséget egy 48 éves férfi Verpelét határában, a Vár-hegyen.

HEOL

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, szeptember negyedikén, Verpelétnél egy vulkáni kürtőbe esett embert mentettek a katasztrófavédelem emberei. A Heves megyei vezető mentőtiszt, Deutsch Ákos tájékoztatta portálunkat a férfi állapotáról: Egerből a mentőtiszti kocsi, illetve Kálból egy mentőautó indult a mentéshez. A férfit váll és fejsérülése miatt az egri Markhot Ferenc Kórház Traumatológiai osztályára szállították. 

Az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szeptember ötödikén tette közzé a mentésről készült fotókat a Facebook oldalukon. Mint írják: az egri hivatásos és a verpeléti önkéntes tűzoltók egy igazán mély pontról hoztak fel egy embert vasárnap kora este, aki a Vár-hegy vulkáni kúpjának kürtőjébe esett. A körülbelül tíz méteres mélységből az egységek mentőkötél és hordágy használatával segítettek a bajba jutott embernek, majd átadták a mentőknek. A mentési munkálatok közben a tűzoltóknak motoros láncfűrésszel több bokrot is ki kellett vágniuk a mélyben, hogy biztonságban felhozhassák a sérültet. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában