Büntetőper

2022.10.25. 17:30

Kalapáccsal agyoncsapták, bebetonozták, ám a holtest öt év után előkerült az egri kútból

Kedden tartott tárgyalást az Egri Törvényszék K. G. és társai ügyében. Emberölés bűntette és más bűncselekmények – bűnpártolás és lopás – a vád. A gyilkosság hét éve történt, ám a kútba rejtett holttest csak két éve került elő.

Sike Sándor

Itt találtak rá

Forrás: tenyek.hu

Az Egri Törvényszék sajtószóvivője, Hoszné dr. Nagy Tímea bíró arról tájékoztatta portálunkat, hogy – miután változott az eljáró tanács – a tárgyalás iratismertetéssel telt, érdemben más nem történt.

Hét évvel az elkövetést követően állnak tehát most bíróság előtt azok az építőiparban tevékenykedő egykori egri vállalkozók, akiknek egyik alkalmazottja brutális módon végzett ismerősével. A Heves Megyei  Főügyészség vádirata szerint a három vádlott egy közösen bérelt lakóházban éltek. A másodrendű terhelt több évtizede ismerte a sértettet, aki 2015-ben többször megjelent az ingatlanban. Idővel a sértett látogatásai – rámenőssége, valamint agresszív megnyilvánulásai miatt – egyre terhesebbé váltak mindhármuk számára.

Karácsony előtt, 2015-ben a későbbi áldozat váratlanul ismét felbukkant a vádlottak lakóhelyén, ahol beszélgetést követően K. G. – ismeretlen okból – egy nagyméretű kőműveskalapáccsal nagy erővel a sértettet fejen ütötte, amitől a férfi meghalt. A vádlottak a holttestet közösen az ingatlan udvarán lévő kúthoz vitték és abba beledobták. Néhány nap múlva az elsőrendű terhelt a kutat előbb építési törmelékkel feltöltötte, később a kútnyílást a másodrendű vádlott segítségével lebetonozta.

A másik vádpont szerint az emberölés elkövetésének évére következő év januárjában – a másodrendű terhelt inspirálására – K. G. és a harmadrendű  vádlott elmentek a néhai sértett tanyájára, ahol összeszedték a mozdítható dolgokat. Elhoztak onnan különböző használati tárgyakat, bútorokat, szerszámokat, de még haszonállatokat is, mintegy 150 ezer forint értékben. 

 

Rendőrségtől és korábbi sajtócikkekből származó információink szerint a gyilkosságot a három férfi évekig sikeresen el tudta titkolni a bombabiztos sírral. Ám 2020. nyarán kúttisztítási munkák során mégis előkerült a holttest. A három terhelt ekkor megszakította a kapcsolatot egymással. Egyikük álneveken bujkált az országban, egy másik közülük külföldre távozott. Ott – embercsempészés miatt –felfüggesztett börtönre ítélték. Végül a rendőrség kézre kerítette valamennyiüket, közülük ketten a nyomozás során beismerő vallomást tettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában