Rendőrség

2022.10.27. 11:29

Lincshangulat Tarnazsadányban: megöléssel fenyegették az intézkedő rendőröket

Üldözés, lökdösődés előzte meg a bilincs kattanását.

HEOL

Közúti ellenőrzésnek indult az intézkedés Tarnazsadányban, a Dózsa György úton, ám egy 20 éves helyi férfi, ifj. N. István úgy döntött, nem áll meg a rendőri jelzésre - közölte prevenciós közösségi oldalán a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. Ehelyett továbbhajtott, és bemenekült egy közeli családi házba. Az intézkedő főtörzszászlós gyalog utána szaladt, a ház előtt a fiatalember apja állta útját, de nem tudta megakadályozni az intézkedés folytatását. Az ifjabbik férfi a házból menekülés közben ellökte a zsarut, aki járőrtársával együtt testi kényszert alkalmazott vele szemben, és megbilincselték. 

A történet ezzel véget is ért volna, de a helyszínen megjelent 30-40 feldühödött környékbeli, akik szidalmazták az intézkedő zsarukat, sőt megöléssel fenyegették őket. Ennek ellenére sikeresen előállították ifj. N. Istvánt. A hivatalos személy elleni erőszak miatt az illetékes ügyészség jár el.

– A tarnazsadányi Dózsa György utcában egy helyi fiatal október 26-án, a délutáni órákban nem állt meg a rendőri jelzésre autójával, hanem továbbhajtott és bemenekült otthonába – mondta el  portálunknak Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette: munkatársai utánaszaladtak, ám a fiatal édesapja a ház udvarán megpróbálta megakadályozni a rendőri intézkedést. A fiatalember pedig, menekülés közben fellökte a járőrt, ám mégis sikerült őt megbilincselni és előállítani a hevesi rendőrkapitányságra ellenére annak a lincshangulatnak, amelyet a közben összegyűlt 30-40 fős csapat okozott. Ők megöléssel fenyegették a rendőröket.

 A sajtószóvivő megerősítette az Agria Tv azon értesülését is, mely szerint az előállított fiatalember a rendőrségen elismerte, hogy ő és utastársa is kábító hatású szert fogyasztottak. Kiderült, hogy nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel sem, sőt eltiltás hatálya alatt vezetett autót. Soltész Bálint hozzátette: az ügyben eljárás indult, továbbá feljelentést tettek hivatalos személy elleni erőszak miatt az illetékes ügyészségen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában