Lopás

2022.10.27. 10:27

Falopás közben érték tetten a gyöngyösoroszi tolvajokat, jóvátételi munka lehet a büntetés

Már kivágták a fákat, de elvinni nem tudták azokat.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A Gyöngyösi Járási Ügyészség nemrégiben több vagyon elleni bűncselekmény miatt is vádat emelt az illetékes helyi járásbíróság előtt - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A szakember hozzátette, az egyik ügyben három helyi lakost vádolnak azzal, hogy tavaly februárban fát próbáltak lopni egy Gyöngyösoroszihoz közeli erdőből. A bűncselekmény elkövetése során a terheltek már kivágtak három cserfát és három akácfát, amikor a tulajdonos gallyazás közben tetten érte őket, így a szálfákat végül nem tudták elvinni a helyszínről, A kivágott fa értéke meghaladta az ötvenezer forintot.

A járási ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja a társtetteseket.

Jó tudni azonban, hogy a Büntető Törvénykönyv a szabálysértési, tehát ötvenezer forintot el nem érő értékre elkövetett lopást is bűncselekményként határozza meg akkor, ha azt a tolvajok erdőben, jogellenes fakivágással követik el.

A konkrét ügyben az ügyészség közérdekű munka kiszabására, illetve jóvátételi munka alkalmazására tett indítványt azzal, hogy egyben indítványozta a legfiatalabb vádlott pártfogó felügyeletének az elrendelését is

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában