Tűzesetek

2022.10.24. 12:52

Pokoli látvány lehetett: több száz bála égett Hort mellett, műhely gyulladt ki Mikófalván

A hétvégén 15 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába, ebből öt tűzeset volt.

HEOL

Mikófalván egy garázs gyulladt ki

Forrás: Sas Ádám/HMKI

Villanyvezetékek égtek szombat hajnalban egy társasházban Recsken a Kőbányai úton. A tűz egy négyzetméteren a berendezési tárgyakra is átterjedt. A pétervásárai hivatásos tűzoltók porral oltó készülékkel oltották el a tüzet. Mindezt Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte portálunkkal.

A szakember hozzátette, egy hatvan négyzetméteres műhely és garázs égett teljes egészében Mikófalván, a Lipót utcában szombat délután. Az egri hivatásos és a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók három vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. A lángok nem terjedtek át az épület melletti családi házra, a tűzben senki nem sérült meg. 

Vasárnap reggel mintegy négyszázötven darab bála égett Hort határában. A hatvani hivatásos és a horti önkéntes tűzoltók vízzel oltották el a tüzet, az oltási munkálatokat három erőgép is segítette.

Egy személyautó égett Zsámbok határában este, a lángokat a hatvani hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották. A tűzben személyi sérülés nem történt.

Nem csak tűzesetekhez vonultak megyénk tűzoltói a hétvégén:

  • Vasárnap este az egri tűzoltók a társszerveknek segítettek egy egri ingatlanba bejutni. 
  • Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban, Egerben, a Váci Mihály utcában. Az egri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik mérőműszereikkel is kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét az ingatlanban. Szerencsére a lakók nem szenvedtek mérgezést, viszont a veszélyesen működő gázkazánt felülvizsgálat előtt nem lehet használni.
  • Egy villanyoszlop szikrázott a bekötési pontnál Parádon, a Dankó Pista utcában éjszaka. A pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói biztosították a helyszínt, az áramszolgáltató szakemberei kijavították a hibát.
  • Délelőtt áramvezetékre dőlt egy fa Petőfibánya Jókai utcájában. A hatvani hivatásos tűzoltók a polgárőrséggel közösen, motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában