Taggyűlés

2022.10.12. 19:09

Több mint 62 ezer oldalt néztek meg a netezők a katasztrófavédelem honlapján

Szerdán megtartották a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) megyei taggyűlését a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az eseményen az egyesületet Dobai Sándor, az RSOE elnöke, illetve Rába Lajos elnöki tanácsadó képviselte.

HEOL

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület megyei taggyűlése

Forrás: Nagy Csaba/HMKI

Elsőként Plachi Péter tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket, megköszönve az elmúlt évek közösen végzett munkáját.
Mutnyánszki Tibor tűzoltó alezredes, informatikai osztályvezető tartott előadást, vázolta a szervezetek szakmai tevékenységét, fejlesztéseit. Szó esett a katasztrófavédelem megújult Médiaszerveréről, amelynek rendeltetése a sajtó munkájának támogatása, ezáltal az állampolgárok hiteles tájékoztatása. Számadatokról is beszélt: a megyei katasztrófavédelem honlapján több mint 62 ezer oldalt néztek meg a látogatók az idén. Az RSOE számos olyan tevékenységet lát el, amelynek segítségével nagyban hozzájárulhat az állampolgárok biztonságának fokozásához, a katasztrófavédelem központi szervének megbízásából viharjelző rendszereket is üzemeltet. Az egyesület hosszú évek óta foglalkozik különféle mobilalkalmazások, szoftverek fejlesztésével, egyebek között a Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás (VÉSZ) és TAVIHAR alkalmazásokon. Mindezt Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte portálunkkal.

A szakember hozzátette, a tagok új Heves megyei titkárt is megválasztottak, Mester Zsolt tűzoltó százados vállalta megyénkben az ezzel járó feladatokat, melyek közül a legfontosabb a két szervezet közötti kapcsolattartás és együttműködés segítése. Az egyesület idén ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját, ennek jegyében Dobai Sándor két emléklapot is átadott. Egyet az RSOE Heves megyei tagszervezete kapott a megalakulás óta végezett felelősségteljes munkájért, a másikat pedig a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében az igazgatóhelyettes vette át az egyesülettel való áldozatkész együttműködésért. Zárásként a vezetők megvitatták az utóbbi évek közös élményeit, tapasztalatait és további sikeres együttműködést kívántak egymásnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában