Garázdaság

2022.11.22. 10:06

Ököllel ütötte arcon a saját autójában ülő férfit a motoros Verpelét mellett, mert meg merte őt előzni

Közmunka kiszabását javasolták vele szemben.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az Egri Járási Ügyészség a vádemelés mellett döntött abban az ügyben, amelyben egy 33 éves motoros férfi 2021 júliusában a Verpelét és Tarnaszentmária közötti útszakaszon egy korábbi előzés miatt megállította a sértett autóját és számon kérte, hogy miért zavarta meg manővere végrehajtása közben. A férfi a vita során a járművében ülő sértettet a lehúzott ablakon keresztül ököllel arcon ütötte. 

Az eljárás garázdaság vétsége mellett könnyű testi sértés vétsége miatt van folyamatban. Az ügyészség vádiratában a férfival szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

 

Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg a garázdaság vétségét követi el, amely két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

A szakember hozzátette, a garázda elkövető a vitarendezés olyan útját választotta, amely során a köznyugalom megzavarására alkalmas módon tanúsított erőszakos magatartást másokkal szemben, ezzel kimerítve a garázdaság – és esetleg más bűncselekmény – büntetőjogi tényállását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában