Ítélet

2022.11.17. 07:00

Késsel szurkálta meg a párját a Heves megyei nő, börtönbüntetést kapott

Az Egri Törvényszéken életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény elkövetése miatt folyamatban lévő büntető eljárásban kedden tartott tárgyalást és hozott ítéletet a bíróság. A vádlott két és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott – tudtuk meg a törvényszék sajtószóvivőjétől, Hoszné dr. Nagy Tímea bírótól.

S. S.

– Az elsőfokon kihirdetett ítéletében a bíróság a Btk. 164.§ (1) bekezdésbe ütköző és a bekezdés I. fordulata szerint minősülő testi sértés bűntettének kísérlete és a Btk. 194.§ (1) bekezdésbe ütköző és aszerint minősülő személyi szabadság megsértésnek bűntette elkövetésben állapította meg a vádlott büntetőjogi felelősségét – mondta a sajtószóvivő.

A bírónő közlése szerint az eljáró bíróság – halmazati büntetésül – két év hat hónap szabadságvesztéssel sújtotta és mellékbüntetésül három év közügyektől eltiltásra ítélte B. M. vádlottat. A törvényszék a végrehajtási fokozatot börtönben állapította meg.  A bíróság megállapította, hogy a vádlott a szabadságvesztés büntetésből annak kétharmad része kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott fellebbezést jelentett be, ezért az nem emelkedett jogerőre.

Ami pedig a cselekményt magát illeti, az három évvel ezelőtt, 2019. június 29-én este történt. A vádlott, B. M. élettársi kapcsolatban élt a sértettel, akivel a viszonyuk úgy egy-két éve – elsősorban italozó életvitelük miatt – megromlott. Többször jutott el konfliktusuk a tettlegességig.

Azon a vádbeli június 29-i napon a nő és a párja egy falunapról tartottak haza és már útközben vitatkozni kezdtek. A veszekedés nem maradt abba otthon sem. A vita hevében az asszony – indulatos állapotban – a konyhába ment, magához vett egy megközelítően 20 centiméteres pengehosszúságú kést, kiabálva odalépett a sértetthez, és felsőtestének irányába a késsel több szúró mozdulatot tett. A megtámadott kézzel próbált védekezni, de a szúrások közül több megsebesítette.

Az orvosszakértői vélemény alapján megállapítható volt, hogy a férfi elszenvedett sérüléseinek gyógytartama nyolc-tíz nap azzal, hogy a szúrt sérülések vonatkozásában a közvetett és közvetlen életveszély okozásának lehetősége is fennállt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában