Bűnügyek

2022.02.06. 20:00

Késsel támadt élettársára az ittas férfi, életveszélyesen megsebesítette

Az ügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény elkövetésével vádolja.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Egri Törvényszék tárgyalási jegyzékében olvasható, hogy február nyolcadikán, a megyeszékhelyen, nyilvános előkészítő ülésen tárgyalják azt az ügyet, ahol a vádlott életveszélyt okozó testi sértést okozott élettársának. 

 

Mint írják, a vádlott élettársi kapcsolatban élt a sértettel, akivel a viszonyuk a vádbeli eseményeket megelőző 1-2 évben – elsősorban italozó életvitelük miatt – megromlott, többször került sor köztük tettlegességig fajuló konfliktusra is. 

 

2019. június 29-én este egy falunapról tartottak haza és már útközben vitatkozni kezdtek, amit hazaérkezésüket követően is folytattak. A vita hevében a vádlott indulatos állapotban a konyhába ment, magához vett egy körülbelül 20 centiméter pengehosszúságú kést, kiabálva odalépett a sértetthez, és felsőtestének irányába több szúró mozdulatot tett. 

 

A sértett a támadás kézzel próbált védekezni, de a szúrások közül több megsebesítette. Az elszenvedett sérülések gyógytartama 8-10 nap azzal, hogy a szúrt sérülések vonatkozásában a közvetett és közvetlen életveszély okozásának lehetősége is fennállt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában