Garázdaság

2022.11.22. 09:58

Ököllel ütötte társát a gyöngyösi iskola mosdójában az egyik diák

Garázdasággal és könnyű testi sértéssel is vádolták.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatti ügyben feltételesen felfüggesztette a büntetőeljárást  azzal a fiatalkorú elkövetővel szemben, aki idén tavasszal egy helyi iskola mosdójában előzetes szóváltás után ököllel megütötte iskolatársát. Ebben az ügyben a sértett magánindítványt terjesztett elő, így az eljárás garázdaság vétsége mellett könnyű testi sértés vétsége miatt is zajlott. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, a garázdaság vétségét követi el, amely két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A szakember hozzátette, a garázda elkövető a vitarendezés olyan útját választotta ebben az esetben, amely során a köznyugalom megzavarására alkalmas módon tanúsított erőszakos magatartást másokkal szemben, ezzel kimerítve a garázdaság – és esetleg más bűncselekmény – büntetőjogi tényállását.

Az eljáró ügyészség az ügy összes körülményének gondos mérlegelése után látott lehetőséget a feltételes ügyészi felfüggesztés alkalmazására, melynek időtartamát a törvényi minimumban – 1 évben – állapította meg. Ezt indokoló körülmény volt a beismerő vallomás, a megbánó magatartás és a büntetlen előélet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában