Katasztrófavédelem

2022.11.30. 12:13

Szakmai napot tartottak megyénk tűzoltói

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági szakmai napot szervezett kedden a megyében található veszélyes üzemek képviselői részére.

HEOL

Szakmai napot tartottak a Heves megyei tűzoltók

Forrás: Heves MKI

Plachi Péter tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes köszöntötte a megjelenteket és megköszönte az üzemeltetőknek, hogy sokan megtisztelték a szakmai napot, mely célja a tájékoztatáson kívül a közös gondolkodás volt - közölte portálunkkal Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A szakember hozzátette, az első napirendi pontban Zelei László tűzoltó alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő ismertette az üzemeltetőkre vonatkozó jogszabályi előírásokat, majd a 2022-ben végrehajtott iparbiztonsági ellenőrzések tapasztalatait. Tájékoztatta a jelenlévőket a jövő évre tervezett ellenőrzésekről és kiemelte, hogy a karbantartottság ellenőrzése a jövőben is kiemelt ellenőrzési szempont lesz. A főfelügyelő értékelte a gyakorlatok tapasztalatait, majd szintén megköszönte az üzemeltetők együttműködő hozzáállását a hatóság által előírt feladatokhoz. Kiemelte az üzemeltetők és a hatóság közötti folyamatos kapcsolattartás fontosságát, melynek legfőbb célja a termelés folyamatosságának megtartása mellett a jogszabályoknak való megfelelés és a biztonságos üzemeltetés.

A szakmai nap második részében az üzemeltetők Mester Zsolt tűzoltó századostól kaptak tájékoztatást az ammóniás hűtőközeggel rendelkező veszélyes üzemekkel kapcsolatos módszertani útmutató előírásairól.

A szakmai nap zárásaként Vaszkun Attila tűzoltó alezredes ismertette a résztvevőkkel a veszélyes áru szállítás ellenőrzésének tapasztalatait, valamint az ADR-RID jogszabályok 2023. évi változásait.

Az előadásokat a szakemberek különböző káreseményekről készült kisfilmek, tanulmányok bemutatásával tették még szemléletesebbé.

A konzultáció végén az iparbiztonsági főfelügyelő felhívta a résztvevők figyelmét a téli rendkívüli időjárási körülményekkel kapcsolatos feladatokra, megköszönte a részvételt és mindenkinek békés, boldog, rendkívüli eseményektől mentes ünnepeket kívánt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában