Eszközátadó

2022.12.22. 11:29

Tizennyolc millió forint értékben kaptak támogatást az önkéntes tűzoltók

Közel 18 millió forint értékű támogatás érkezett.

M. H.

Új eszközöket kapott több Heves megyei önkormányzati és önkéntes tűzoltószervezet

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Heves megye valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete vette át csütörtökön az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része természetbeni támogatás. Előbbit november végéig elutalták a tűzoltóságoknak, a felszereléseket, eszközöket ezen a napon kapták meg. Plachi Péter tűzoltó ezredes igazgatóhelyettes az átadón megköszönte az önkéntesek munkáját, szavai szerint nélkülük a hivatásos tűzoltók félkarú óriások lennének.

Az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok a pályázaton EDR-rádiókat, védőeszközöket – légzőkészülékhez tartalék álarc, tartalék kompozit palack, benzinmotoros áramfejlesztő, benzinmotoros zagyszivattyú, búvárszivattyú, mászóöv, bevetési védőruha, védőcsizma, védőkesztyű, védősisak –, illetve tűzoltótechnikai eszközöket, kéziszerszámokat, egyéb felszereléseket – porral oltó, habbal oltó, kapacs, szikracsapó, ásólapát, bontóbalta, csáklya, csapszegvágó, feszítővas, kordonszalag, mentőkötél, terelőkúp, forgalomirányító lámpa, elsősegély-felszerelés – nyerhettek el. Ezeket vihették haza a megjelent önkéntes tűzoltó egylet képviselői.

A pályázatokat még tavasszal írták ki az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek részére. Heves megyéből mindkét önkormányzati tűzoltóság nyújtott be pályázatot, a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltó-parancsnokság több mint 3,7 a tiszanánai pedig több mint 3,8 millió forintot nyert el, továbbá 24 tűzoltó egyesület adott be pályázatot, mindannyian megfeleltek a feltételeknek, így összesen közel 18 millió forint értékben kaptak támogatást. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában