Vádirat

2022.12.28. 09:19

Brutális kutyatámadás a Bükkben: vádat emeltek az állatok gazdája ellen

Az Egri Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, akinek a kutyái rátámadtak a sértettre.

HEOL

A vádirat szerint az állattartó tulajdonát képezi egy 5 éves, középázsiai kan, és egy 10 hónapos középázsiai keverék szuka eb, melyeket a férfi egy Eger közeli település külterületi, vadhálóval körbekerített ingatlanán tartott, illetve tart.

A vádlott az ingatlan őrzésére tartott kutyáit kerítéssel elkerítve tartotta ugyan, a kerítés azonban – mivel két helyen is meg volt rongálódva – nem volt alkalmas a kutyák szökésének megakadályozására. Ennek következtében a vádlott két kutyája az idei év egyik reggelén az ingatlanról kiszabadult, és a település külterületén haladó Országos Kék Túra útvonalon sportolás céljából megálló, gépkocsijából kiszálló sértettet megtámadta. A sértett az ebek további támadását akként akadályozta meg, hogy a kutyákba rúgott, majd a gépkocsijába visszaszállva a helyszínt elhagyta.

A fotó a helyszíni szemlén készültek arról az ingatlanról, ahonnan a kutyák megszöktek

A kutyatámadás következtében a sértett orsócsont- és singcsont törést szenvedett, melyek tényleges gyógytartama 6-8 hét.

A járási ügyészség most benyújtott vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a kutyák gondatlan gazdája ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában