Eltűnt

2023.01.04. 19:54

A családja már gyászolja, a rendőrök még keresik a Tiszában eltűnt fiatalt

A 17 éves fiatal három társával együtt halászott a Tiszán, amikor csónakjuk elsüllyedt. Kettő férfinak sikerült kiúsznia a partra, ketten azonban eltűntek a folyóban, azóta is nagy erőkkel keresik őket.

HEOL

Mint írtuk, halászatra indult hétfőn este négy tiszaburai férfi, csónakjuk azonban valamitől léket kapott, és elsüllyedt. Két embernek sikerült kiúsznia a partra, ketten azonban elmerültek a folyóban és azóta sem kerültek elő. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai azóta is nagy erőkkel keresik a Tiszában eltűnt férfiakat.

A Ripost cikke szerint: az egyik eltűnt, egy 17 éves fiatal családja azonban úgy látszik, már feladta a reményt: a rokonok, ismerősök a közösségi oldalaikon búcsúzkodnak Jánostól. „Nagyon szeretlek drága testvérem” – búcsúzik tőle bátyja.

Az egyik ismerős a még mindig élő, hivatalos körözési adatlapot megosztva búcsúzkodik Jánostól. 
Forrás: Ripost

A rendőrség azonban arról tájékoztatta a Ripostot, hogy ők mind a két eltűnt embert keresik azóta is:

2023. január 2-án az esti órákban Tiszabura külterületén a Tisza folyón négy férfi közlekedett egy csónakkal. Ez idáig tisztázatlan körülmények között a vízijárműbe nagy mennyiségű víz tört be, amely annak hatására elsüllyedt. Két férfi kiúszott a partra, ketten pedig elmerültek. A bejelentést követően a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a társszervek bevonásával soron kívül megkezdték a mentést és a kutatást. A részben elsüllyedt csónak feltalálását követően annak kiemelését a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai eszközölték. A két eltűnt férfit a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai jelenleg is nagy erőkkel vízen és szárazföldön is keresik. Az esettel kapcsolatosan a Btk. 233. § -ba ütköző vasúti, légi vagy vízi közlekedés veszélyeztetése miatt büntetőeljárás van folyamatban.

A Ripost munkatársai felkeresték János családját is, hogy megtudjuk, valóban feladták-e a reményét annak, hogy családtagjukat még megtalálhatják. Testvére azonban – azon túl, hogy megerősítette, hogy valóban a Tiszában eltűnt, ám még keresett fiatalt gyászolják – nem válaszolt kérdésükre.

(Képünk illusztráció.)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában