Tragédia

2023.01.05. 12:07

„Gyuszi könyörgött az életéért” - Kétgyermekes apa és egy 17 éves fiú merült el a Tiszában

Megszólaltak az eltűntek aggódó családtagjai, akik bíznak benne, hogy szerettük épségben előkerül.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Kállai Márton/Szabad Föld

Puzsoma Franciska három napja imádkozik, hogy a Tiszában elmerült szeretett gyermeke, a 17 éves János élve előkerüljön. Ugyan sokak szerint erre már fikarcnyi esély sincsen, az anyai szív még bízik a csodában – írta meg a Borsonline.hu.

– Most jöttem a hivatalból, mondtam a polgármesternek, hogy legalább csónakokat küldjenek le a Tiszához, hogy legyen valami esély. A rendőrök már elvitték a gyerek sapkáját, hogy DNS-mintát vegyenek róla. Tudom, hogy kevés esély van rá, de a végsőkig bízom benne, hogy a fiam élve előkerül. Hegesztőnek tanul, még előtte áll az egész élet – sírta el magát az édesanya a Borsonline kérdésére.

János három ismerősével ment horgászni hétfő este, a csónakjukba azonban váratlanul nagy mennyiségű víz tört be, amitől elsüllyedt. Ketten még ki tudtak úszni a partra, ketten viszont elmerültek. A 32 éves Rostás Gyula – akit szintén elnyelt a folyó – a szomszéd faluban, Pusztataskonyban élt két kisgyermekével és a feleségével.

 A Blikk nyomán a Borsonline így fogalmaz: – Gyula imádta a horgászatot, mindene volt a peca. Tudjuk jól, hogy ezúttal nem szabályosan mentek fel a vízre a sötétben, de nem szabad ezért elítélni őket. Az elmondások szerint ketten ültek elöl, ketten pedig hátul, amikor az egyikük azt hitte, hogy folyik be a víz. Ekkor előreküldte a társát, amitől orrnehéz lett a csónak és ekkor már tényleg beömlött a víz. Ezután mindnyájan hátrasiettek, amivel csak rontottak a helyzeten. Sajnos saját magukat süllyesztették el. Gyuszi könyörgött az életéért, hiszen nem tudott úszni, aztán elmerült – magyarázta a Fricz Sándor, a szerencsétlenül járt férfi unokaöccse.

A kimenekült férfiakat a mentők a karcagi kórházba szállították. A részben elsüllyedt csónakot Szolnoknál találták meg, amit a rendőrök emeltek ki a vízből. Az eltűnteket a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai jelenleg is vízen és szárazföldön is keresik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában