Katasztrófavédelem

2023.01.23. 18:13

Sok gondot okozott a hétvégi esőzés a Heves vármegyei tűzoltóknak, egy ház is lakhatatlanná vált

Jellemzően veszélyes fák és faágak miatt riasztották a Heves vármegyei tűzoltókat a hétvégén.

HEOL

Lakhatatlanná vált a boldogi ház

Forrás: HMKI

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján olvasható tájékoztatás szerint 14 helyszínen kéziszerszámokkal és motoros láncfűrészekkel avatkoztak be a hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységek. Szombat délután az időjárás okozta káresetek miatti bejelentések száma már csökkent.

Délután az egri hivatásos tűzoltók a Bátor és Bükkszék közötti úton egy leszakadt faágat daraboltak fel, a szilvásváradi önkéntes tűzoltók településükön a Patak utcában, a József Attila úton és a Szilvásvárad és Bálapátfalva közötti vasúti sínekről megdőlt fákat és veszélyes gallyakat távolítottak el, a hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói pedig Hevesen az Erdélyi utcában az áramszolgáltató segítségével villanyvezetékre dőlt fát fűrészeltek le.

Ugyancsak szombaton, de már késő éjszaka a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Parádsasvár határában az útra szakadt nagyméretű faágakat motoros láncfűrésszel távolították el.

Vasárnap Boldogon, a Dankó Pista úton egy családi ház tetőszerkezete olyan mértékben károsodott az esőzések miatt, hogy az ingatlan lakhatatlanná vált. Délelőtt a város tűzoltói is a helyszínre vonultak, az épületben található gázpalackokat elzárták, a tüzelőberendezésben égő tüzet eloltották. A ház lakói átmenetileg a helyi önkormányzat által biztosított épületbe költöztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában