MVM Mátra Energia Zrt.

2024.05.25. 12:33

A visontai bányakilátó újra várja a látogatókat

Az érdeklődők működés közben láthatják az MVM Mátra Energia Zrt. grandiózus bányaberendezéseit. A látogatókat kérik a bányakilátóban feltüntetett szabályok maradéktalan betartására.

Szabó István

Immár új helyen látogatható az MVM Mátra Energia Zrt. visontai bányakilátója, közölte kedden az energetikai vállalat a közösségi oldalán. Közlésük szerint a nem mindennapi helyszínről közelebbről is megtekinthető a külfejtéses bányaművelési tevékenység szinte minden mozzanata.

A visontai bányakilátóból a bányászat minden mozzanata látható
A visontai bányakilátóból a bányászat minden mozzanata látható
Forrás: MVM Mátra Energia Zrt./Facebook

– Az idelátogatók működés közben láthatják a grandiózus bányaberendezéseket: a meddő és a szén jövesztését végző marótárcsás és merítéklétrás kotrógépeket, a kitermelt lignit elszállítását szolgáló, több mint 10 kilométer hosszúságú szalagpályát is. A turistalátványosság a társaság visontai telephelye és Kápolna között a 2420-as út mellett található. A kilátó a visontai Keleti–III. bánya északi oldalán a bányagödör peremén helyezkedik el. GPS koordinátája: 47.771780, 20.153159 
Az MVM Mátra Energia Zrt. arra kéri az ide látogatókat, hogy a bányakilátóban található táblán feltüntetett szabályokat maradéktalanul tartsák be A visontai bányakilátó előzetes egyeztetés nélkül, szabadon látogatható. Kellemes kikapcsolódást kívánunk a bányatechnológia világában – áll az MVM Mátra Energia Zrt. közleményében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában