Büntetés

2023.02.28. 11:35

Ittasan sodort el egy gyalogost a fesztiválozó férfi Hevesen

A baleset után nagy gázzal hajtott tovább a sofőr.

HEOL

Helyszíni fotó

Forrás: Egri Járási Ügyészség

A központi járási ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntett és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot az ellen a 31 éves férfi ellen, aki tavaly májusban Hevesen egy fesztiválon ivott, majd beszállt az autójába és útnak indult - közölte portálunkkal Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Kiemelte, a sofőr figyelmetlenül haladt az ideiglenesen kitelepült főzősátrak által határolt részen, minek következtében a járműve elejével elsodort egy, az úton gyalogosan közlekedő férfit, aki emiatt elesett. 

A balesetben a sértett könnyű sérülést, boka zúzódást szenvedett. A vádlott észlelte a balesetet, egy pillanatra meg is állt, azonban a járműből nem szállt ki, hanem nagy gázzal továbbhajtott, így nem győződött meg arról, hogy az elütött férfi megsérült-, vagy segítségnyújtásra szorul-e. A vádlott miután elhajtott a fesztivál helyszínéről kiért a közútra, majd néhány utcával arrébb megállt, ahol a rendőrök intézkedés alá vonták. Az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt - tájékoztatta portálunkat a helyettes sajtószóvivő ügyész.

Az Egri Járási Ügyészség a napokban egy tarnamérai sofőr ellen is vádat emelt szintén cserbenhagyás miatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában