Ügyészség

2023.02.28. 10:58

Cserbenhagyta a másik autóst a tarnamériai vétkes sofőr

A vádhatóság pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt az ügyben.

HEOL

Helyszíni fotó

Forrás: Egri Járási Ügyészség

Az Egri Járási Ügyészség cserbenhagyás vétségével vádolja azt a tarnamérai sofőrt, aki 2021. december 10-én kora reggel a lakóhelyén haladt autójával, miközben az előtte lassabban közlekedő járművek előzésébe kezdett, ám amikor a járműsor elejéhez ért, figyelmetlensége miatt úgy tért vissza a jobb oldali forgalmi sávba, hogy kocsija hátsó részével érintőlegesen nekiütközött a legelöl haladó személygépkocsi bal elejének - tájékoztatta portálunkat Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Törvény 
A cserbenhagyás és a segítségnyújtás elmulasztása bűncselekményének egyes esetei elsősorban abban hasonlítanak egymásra, hogy mögöttük a KRESZ-nek az a szabálya húzódik meg, mely szerint a balesettel érintett jármű vezetőjének a baleset után azonnal meg kell állnia és a baleset folytán megsérült, vagy veszélybe került személy részére segítséget kell nyújtania.

A sajtószóvivő ügyész hozzátette, a vétlen sofőr az ütközéstől elvesztette uralmát a járműve felett és a jobb oldali vízelvezető árokban hajtott. A balesetben személyi sérülés nem történt, az ütközéssel járó hanghatást pedig észlelte a vádlott, ennek ellenére nem győződött meg arról, hogy a balesetben bárki megsérült-, vagy segítségre szorul-e, hanem megállás nélkül folytatta az útját. 

Cserbenhagyás
Helyszíni fotó
Forrás: Egri Járási Ügyészség

A napokban egy hevesi férfi ellen is vádat emelt az Egri Járási Ügyészség szintén cserbenhagyás miatt. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában