Rendőrség

2023.02.20. 15:15

Ketten életüket vesztették, rengeteg baleset volt a múlt héten Hevesben,

Újabb két értelmetlen tragédia történt.

HEOL

Egy autó a feje tetejére állt Heves vármegyében

Forrás: Police.hu

Lázár Levente vármegyei rendőrségi sajtóreferens hétfői tájékoztatása szerint az elmúlt héten vármegyénk közútjain 11 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből kettő halállal, három súlyos, hat pedig könnyű sérüléssel végződött. Ezen esetek során összesen 15-en szenvedtek sérülést. Azt is megállapították, hogy hárman – két járművezető és egy utas – nem használták a biztonsági övet.

A baleseti okok között a sebesség hibás megválasztása, az elsőbbségi jog meg nem adása, a gyalogos szabályok megszegése, illetve a figyelmetlen, gondatlan vezetés is szerepelt.

Megyénk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében a rendőrök felhívják a figyelmet az alábbiakra:

Az esős, ködös időjárási körülmények a személygépkocsi-vezetők részéről is nagy odafigyelést, gyors alkalmazkodást követelnek. A vizes, nedves aszfalton, ködös, párás, korlátozott látási viszonyok esetén csökkenteni kell a járművek sebességét, nagyobb követési távolságot kell tartani, kerülni kell a hirtelen fékező vagy kormányzó mozdulatokat.

Egerben is baleset történt
Forrás: Beküldött fotó

Gyalogosként közlekedve lakott területen kívül éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény vagy láthatóságot biztosító egyéb ruházat viselése kötelező!

Gyakran felmerül a kérdés, hogy kötelező tartozéka-e a gépjárműben a láthatósági mellény?

A jelenlegi jogszabályok szerint nem kötelező tartozék ugyan, azonban amennyiben a gépjármű menet közben meghibásodik, akkor a jármű vezetője és utasai a járműből kiszállva már gyalogosok, akik részére éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között lakott területen kívül a láthatósági mellény használata kötelező. Ennek okán ajánlott a gépjárműben tartani elegendő mennyiségű láthatósági mellényt.

A rendőrök továbbá felhívják a figyelmet arra, hogy útkereszteződésben minden esetben tegyünk eleget esetleges elsőbbségadási kötelezettségünknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában