Tragédiák

2023.02.01. 07:00

Meghalt egy ember, 11-en megsérültek az elmúlt hét baleseteiben Hevesben: volt, hogy elaludt a sofőr

Az elmúlt bő egy hétben 7 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Heves vármegye útjain

HEOL

Az elmúlt hét 6 balesetében 8-an szenvedtek orvosi ellátást igénylő sérülést. A baleseti okok között a sebesség hibás megválasztása, rosszullét, a követési távolság be nem tartása, illetve elalvás szerepelt - írja a Police.hu.

Az összefoglaló elkészülte óta azonban újabb tragédia történt. Ahogy azt megírtuk, kedden hajnalban egy frontális ütközés során egy ember életét veszítette, hárman pedig megsérültek.

 

A közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek megelőzése érdekében a rendőrség felhívja a figyelmet az alábbiakra:

  • Az esős, ködös időjárási körülmények a személygépkocsi-vezetők részéről is nagy odafigyelést, gyors alkalmazkodást követel. A vizes, nedves aszfalton, ködös, párás, korlátozott látási viszonyok esetén csökkenteni kell a járművek sebességét, nagyobb követési távolságot kell tartani, kerülni kell a hirtelen fékező vagy kormányzó mozdulatokat.
  • Kizárólag csak megfelelő egészségi, a biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban üljünk a volán mögé.
  • Amennyiben az utazás során fáradtnak érezzük magunkat, tartsunk pihenőt, ezzel is elkerülve az elalvásos baleseteket.
  • Kerékpárral ebben az időszakban csak akkor induljunk útnak, ha feltétlenül szükséges. Ilyenkor fontos a téli útviszonyokhoz való alkalmazkodás.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában