Megpróbált kereket oldani

2023.02.27. 11:51

Megverte menekülés közben az egyik alkalmazottat az Egerben és Budapesten is fosztogató férfi

Vegyesen követett el besurranásos lopást és bolti lopást egy többszörösen büntetett férfi részben Egerben, részben Budapesten. Vele szemben az Egri Járási Ügyészség emelt vádat kétrendbeli lopás bűntette és garázdaság vétsége miatt.

HEOL

Nem csak Egerben lopott a tolvaj

Forrás: Heves Vármegyei Főügyészség

– A vádlott 2021 késő őszén a nyitott ablakon át bemászott egy egri lakásba, ahonnan eltulajdonított egy mobiltelefont, melyet később ezer forintért eladott egy ismeretlen személynek. Az egyébként budapesti illetőségű férfi röviddel ez után a fővárosban kozmetikai cikkeket lopott egy áruházból, de zsákmányával nem jutott messzire, mert a biztonsági őrök távozáskor lekapcsolták és bekísérték az irodába. Innen még sikerült kereket oldania akkor, amikor megcsörrent az üzletvezető telefonja, ám az egyik alkalmazott a kinti rakodórámpáknál utolérte őt és megpróbálta visszatartani. A férfi erre szembefordult a sértettel, akit a közterületen garázda módon bántalmazott a menekülése érdekében - tudatta portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

Két évre is börtönbe mehet az egri besurranó tolvaj
A nyomai mindent elárultaka hatóságnak
Forrás: Heves Vármegyei Főügyészség

Hozzátette, a járási ügyészség ebben az ügyben arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság – részleges vagyonelkobzás mellett – egy év tíz hónap végrehajtandó börtönbüntetést és két év közügyektől eltiltást szabjon ki az elkövetővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában