Körözés

2023.02.20. 17:26

Orgazdaság miatt minimum 5 év börtön vár a 43 éves gyöngyösi nőre – a zsaruk keresik!

Már három éve bujkál a hatóságok elől.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Vargáné Farkas Bettina Gyöngyösön született 1979. november 20-án. A Budapest Környéki Törvényszék még 2019. február 12-én rendelte el a körözést a nő ellen orgazdaság bűncselekménye miatt. A körözési eljárást lefolytató szerv a Hatvani Rendőrkapitányság. 

körözés, orgazdaság
A körözött személy: Vargáné Farkas Bettina
Forrás: Police.hu

Bejelentés 
Akinek bármilyen információja van a nő hollétéről, az a [email protected] vagy a [email protected] e-mail címen, illetve a 3614676200-as és a 03314220-as telefonszámon tehet bejelentést. 

A pénzmosás (benne foglalva az orgazdaság) büntetése öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt jelentős értéket meg nem haladó értékre követik el. A Btk. 459. §. (6) bekezdése állapítja meg az értékhatárokat, amely szerint jelentős értéknek számít az 5 millió egy forinttól 50 millió forintig terjedő kár, vagyoni hátrány. Az öt évig terjedő szabadságvesztés-büntetés tehát az 50 millió forintot meg nem haladó értékre elkövetett bűncselekményre vonatkozik. Egyébként a pénzmosás (orgazdaság) előkészületét is bünteti a bíróság, méghozzá vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel - áll a drszep.hu oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában