Garázdaság

2023.02.21. 08:43

Részegen ütötte, rugdosta az autót egy férfi Egerben, a Klapka utca kellős közepén + fotó

Az ügyészség garázdaság és rongálás vétségével vádolja az elkövetőt.

HEOL

Az egri Klapka György utca

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Heves Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint továbbra sem számít ritkaságnak vármegyénkben a közterületen elkövetett garázdaság. Ilyen, a köznyugalom megzavarására alkalmas bűncselekmény elkövetése miatt az illetékes járási ügyészségek gyakran emelnek vádat az elkövetőkkel szemben.

Az Egri Járási Ügyészség egy nemrég benyújtott vádirata szerint egy 28 éves edelényi férfi még 2021-ben egy nyári hajnalon erősen ittas állapotban barangolt Eger belvárosában a Klapka György úton az úttest közepén, amivel zavarta az arra közlekedő autósokat. Amikor a sértett által vezetett, éppen őmiatta lassan haladó személygépkocsi a közelébe ért, a vádlott ököllel ütni kezdte az autót, majd a lökhárítót rugdosva hangos vitába keveredett a magatartását kifogásoló járművezetővel. Az erőszakos cselekmény alkalmas volt arra, hogy az utcán, illetve az utastérben tartózkodók körében riadalmat és megbotránkozást keltsen.

Az ügyészség garázdaság és rongálás vétségével vádolja az elkövetőt, akivel szemben kártérítésre kötelezés mellett pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában