Védelem

2023.02.18. 13:55

Több település biztonsága is nő az új önkéntes tűzoltóknak köszönhetően

Kilenc önkéntes tűzoltó vizsgázott sikeresen a napokban az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokságon.

HEOL

A sikeres vizsgázók négy tűzoltó egyesülettől érkezetek

Forrás: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Katasztrófavédelem.hu tájékoztatása szerint a Heves vármegyei katasztrófavédelem által szervezett 40 órás tanfolyamon a tűzoltók az elméleti képzéseket követően megismerték a rendszeresített tűzoltó szakfelszereléseket és védőeszközöket. Különböző szereléseket hajtottak végre,  tűzoltástechnikai gyakorlati fogásokat sajátítottak el, illetve a parancsnokág udvarán vízsugarakat szereltek magasba és az épület alagsorában, mintha az épület valamelyik részén keletkezett volna tűz. 

Kilenc önkéntes tűzoltó vizsgázott sikeresen a napokban az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokságon.
Több feladat is várt a vizsgázókra
Forrás: Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mint írják, a sikeres vizsgázók négy tűzoltó egyesülettől érkezetek, a szerzett tudásukkal a településükön segítik a hivatásos egységek munkáját, a katasztrófavédelmi műveleteket, illetve a kárfelszámolást. Ezek a képzések felkészítik az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjait az alapvető tűzoltási, mentési feladatok biztonságos és szakszerű végrehajtására, továbbá a beosztott tűzoltói feladatokra. Az önkéntesek a képzésekkel és önfeláldozó munkájukkal most Füzesabony, Gyöngyöshalász, Parád és Pálosvörösmart települések és környékük biztonságát növelik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában