Munkában a tűzoltók

2023.02.20. 19:38

Villanyvezeték, padlás, tető és száraz növényzet is kigyulladt a hétvégén Heves vármegyében

Az előző hétvégén 16 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába.

HEOL

Szentdomonkoson egy családi ház padlástere gyulladt ki

Forrás: HVMKI

A vármegyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint az öt tűzesetet és öt műszaki mentést összesen 12 hivatásos és egy önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett négy téves, egy szándékosan megtévesztő és egy utólagos tűzeset jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombaton este nyolcszáz négyzetméteren égett elszáradt növényzet Hevesen, a Major útnál. A város katasztrófavédelmi őrsének tűzoltói kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Ugyancsak szombaton az esti órákban villanyvezeték gyulladt ki egy családi ház homlokzatán Kál Bercsényi utcájában. A tüzet az ingatlan tulajdonosa eloltotta, a füzesabonyi hivatásos tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a helyszínt, a lángok nem terjedtek tovább. A hálózat biztonságos használatához a vezetéket szakemberekkel kell bevizsgáltatni.

Vasárnap egy családi ház villanyóraszekrényében keletkezett tűz Zagyvaszántón, az Ady Endre úton, éjfél után pár perccel. A ház lakói a tüzet eloltották, a helyszínt a hatvani hivatásos tűzoltók biztosították, az áramszolgáltató szakemberei is vonultak az esethez.

Néhány órával később lángok csaptak fel egy családi ház padlásterében Szentdomonkoson, a Szabadság úton. Egy szoba égett csaknem tizenöt négyzetméteren és meggyulladt a tetőszerkezet gerince is. Az egri és a pétervásárai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor senki nem volt a házban. Az egységek elfojtották a tüzet, hőkamerával átvizsgálták az épületet, személyi sérülés nem történt.

Szintén vasárnap, már a délutáni órákban kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete és melléképülete Pélyen, a Bajcsy Zsilinszky utcában. Az melléképületben tűzifa, fűrészpor és szerszámok égtek. A hevesi és füzesabonyi hivatásos tűzoltók egy gázpalackot kihoztak a házból, majd két vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg, a ház négy lakója átmenetileg rokonokhoz költözött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában