Jogsi nélkül

2023.03.28. 10:41

Eltiltották a vezetéstől, de nem zavarta, mégis volán mögé ült a zagyvaszántói férfi

Újra eltiltották és még fizethet is.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Hatvani Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat egy zagyvaszántói férfivel szemben, akit a bíróság 2022 őszén szabálysértési eljárásban eltiltott a vezetéstől. A férfit ez egyáltalán nem zavarta, és 2022 decemberének végén kocsiba ült. A járőrök egy közeli településen vezetés közben tetten érték, igazoltatták, majd megállapították, hogy a korábbi eltiltása ellenére vezetett. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

Jogszabály:

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint a járművezetéstől eltiltásnak két esetköre van: A járművezetéstől el kell tiltani azt, aki járművezetés ittas állapotban vagy járművezetés bódult állapotban bűncselekményt követ el. Ezen túl a járművezetéstől azt lehet eltiltani, aki az engedélyhez kötött járművezetés szabályainak megszegésével követi el a bűncselekményt. A járművezetéstől eltiltás büntetés önállóan is kiszabható szankció, azonban a legtöbb esetben más büntetés mellett került alkalmazásra.

A vádhatóság a járművezetéstől eltiltás büntetés mellett pénzbüntetés kiszabására is indítványt tettek a vádirataikban - zárta szavait a szakember.

Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában