Közvetítői eljárás

2023.03.14. 13:13

Megegyezhetnek a hatvani és a vámosgyörki balesetekben érintett sofőrök, biciklisek

Az Egri Járási Ügyészség két esetben is elrendelte a közvetítői eljárás lefolytatását.

HEOL

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A járási ügyészség határozata szerint egy helyi férfi Vámosgyörk belterületén közlekedett autójával, amikor egy olyan kereszteződéshez ért, ahol érkezésének irányából nem volt kihelyezve jelzőtábla, azonban ott megállt, majd jobbra kívánt kanyarodni – közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Mint fogalmazott, neki balról érkezett biciklivel a sértett nő, aki irányváltoztatás nélkül szerette volna folytatni útját és mivel látta, hogy az elsőbbségi helyzetben lévő férfi autója nem mozog, így haladt is tovább. A gyanúsított elinduláskor már nem figyelte a kerékpárost, így a kocsija elejével fellökte a biciklist, aki elesett és súlyos sérülést szenvedett. A baleset oka a férfi figyelmetlensége – észlelési- cselekvési késedelme – volt, melyben azonban közrehatott a sértett azon magatartása, mely szerint az útkereszteződésben a járművel elsőbbséget kell adni a jobbról érkező minden jármű részére.

Egy másik esetben egy 29 éves férfi 2022 telén Hatvanban balra kanyarodott a Robert Bosch útról, amely manővert nem nagy ívben hajtott végre, így az úttesten elütötte a balra kanyarodni szándékozó biciklist, aki szabályosan várt arra, hogy elindulhasson az útkereszteződésből. A balesetben a sértett többszörös csonttörést szenvedett.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában