Kifosztotta

2023.03.20. 16:08

Segítségnyújtás közben zsebelte ki az elesett férfit a verpeléti vádlott

Miközben segített neki felkelni, átkutatta a ruháját.

HEOL

Az Egri Járási Ügyészség kifosztás bűntettének minősített esete mellett több más bűncselekmény miatt is vádat emelt az ellen a 28 éves férfi ellen, aki 2022 májusában Verpeléten a nehezen mozgó és eleső sértett segítségére sietett, a férfi karjai alá nyúlt, majd felsegítette őt, ezt követően azonban a sértett ruházatát átkutatta és eltulajdonította tőle telefonját és nyakláncát is. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

Jogszabály:

A Büntető Törvénykönyv szerint a vagyon elleni erőszakos bűncselekmények közé tartozik a rablás, a kifosztás, a zsarolás és az önbíráskodás.

Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személytől vesz el, a kifosztás minősített esetének bűntettét követi el.

Rablást követ el, aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz.

A szakember hozzátette, a vádirat összesen tizenkettő vádpontot tartalmaz. A kifosztás bűntette mellett főként vagyon elleni bűncselekmények miatt került sor vádemelésre.

A vádlott ebben az esetben is letartóztatásban van.

Az Egri Járási Ügyészség mértékes indítványt tett a vádiratban. Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról a bíróság 4 év börtönt szabjon ki vele szemben és 4 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában