Évétékelő

2023.03.27. 07:19

Számítanak a nyugdíjas rendőrök tapasztalataira Egerben

Értékelték az elmúlt évet.

Sz. I.

Összetartó közösség lett az egyesületből

Forrás: Beküldött fotó

A szűkös anyagi körülmények ellenére sikerült megvalósítanunk a megújult vezetés által tervezett programjainkat – jelentette be a közösség elmúlt évi tevékenységét értékelő taggyűlésen Kaló József ny. r. ezredes. 

Mint az Egri Szent György Nyugdíjas Rendőr Egyesület elnöke elmondta: tavaly májusban immár tizenegyedik alkalommal tértek vissza az Egerszalóki Thermál Campingbe, ahol 2011-ben tizenegy fővel tartották az alakuló ülésüket. A tagság létszáma mára meghaladja a hatvanat, s egyre több új jelentkezőt köszönthetnek a soraikban. Az összetartó társaság tagjai az elmúlt évben egyebek között szentendrei hajókiránduláson vettek részt, ellátogattak a Magyar Zene Házába, számos lovas rendezvényt tekintettek meg a Szilvásváradi Ménesgazdaság támogatásával, a Gárdonyi-év kapcsán pedig az Isten rabjai című előadást nézték meg a színházban. Karitatív tevékenységük keretében támogatták a Móra Ferenc tagiskola diákjait, s karácsonyi ajándékcsomaggal kedveskedtek a nehéz körülmények között élő tagtársaiknak, illetve egy nagycsaládos aktív rendőr kollégának. 

Az egyesület eseményén részt vett dr. Mecser Tamás r. ezredes, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, aki tiszteletét és köszönetét fejezte ki a megérdemelt pihenőéveiket töltő kollégáinak. Mint kiemelte, több évtizedes munkájuk, komoly szakmai ismeretük adott alapot ahhoz, hogy a jelenlegi aktív állomány tagjai eredményesen dolgozzanak. Ebből fakadóan számít a nyugdíjasok tapasztalatára, épp ezért az ajtaja – nem csak jelképesen – mindig nyitva áll a hozzá fordulók előtt. 

Főhajtás és köszöntés

A közös vacsorával egybekötött esten főhajtással emlékeztek meg Lendvai László ny. r. alezredesről és Ludányi Gyula ny. r. századosról, akiktől a közelmúltban vettek végső búcsút. Az összejövetel kedves percei voltak azok, amikor Virág András ny. r. főtörzszászlós egy szép verssel, társai pedig virággal köszöntötték a jelen lévő hölgyeket. 

A továbbiakban Berta József ny. r. alezredes, az egyesület titkára ismertette a közösség idei programját. Egyebek között bejelentette, hogy folytatódik a határon túli magyar történelmi emlékhelyek felkeresése, az idén Nagyváradra kirándulnak. Terveikben szerepel az Országház, valamint a szilvásváradi lovas programok megtekintése, az egyesület megalakítása 12. évfordulójának a megünneplése. Részt vesznek a Nemzetközi Rendőr Szervezet, az IPA főző- és egyéb rendezvényein, s tovább ápolják a Szolnoki Nyugdíjas Rendőr Egyesülettel, az egri civil szervezetekkel, valamint a Veterán Rendőrök Országos Szövetségével kialakított kapcsolataikat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában