Pech

2023.03.01. 16:12

Tiszta akciófilm: lopott autóval menekült a rendőrök elől Gyöngyösön az öregemberek megtámadásával is gyanúsított férfi

Túl mély volt a meder, ahol el akart rejtőzni, kitört a bokája az ugráskor.

HEOL

Patakmederben bujkált a férfi

Forrás: Zsaru Magazin/Facebook

A bíróság 90 nappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit január 12-én fogtak el Gyöngyösön. Emlékezetes, G. T. R. (28) órákon át menekült Érdtől lopott autóval a zsaruk elől. A férfit aznap vették őrizetbe, kilenc bűncselekménnyel gyanúsítja az Érdi Rendőrkapitányság - írja közösségi oldalán a Zsaru Magazin.

Hetek óta nyomoztak már az érdi zsaruk G. T. R. után, amikor január 12-én kaptak bejelentést arról, hogy elloptak egy SEAT-ot Érden, amellyel Ercsi felé menekült a tettes

– Mi ekkor már nyolc másik bűncselekmény miatt kerestük őt – nyilatkozta Horváth Róbert Zénó őrnagy, az Érdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. – Ismertük a hátterét, korábban már minden létező információt összeszedtünk róla. Azt is, hogy G. T. R.-nak minden tettét az határozza meg, hogy kábítószerre szerezzen pénzt. Minden valószínűség szerint Ercsibe is azért ment a lopott kocsival, mert azt remélte, hogy ott esetleg tud drogot szerezni. 

A férfi a gyanú szerint legkevesebb öt autót lopott decemberben és januárban Érden, Budapesten és Gyöngyösön. Emellett több idős embert támadott meg. Mint az osztályvezető elmondta, december 6-án egy helyi nyugdíjas férfinak szívélyesen felajánlotta, hogy kocsival elviszi bevásárolni, majd miután hazaszállította, pénzt kért a fuvarért.

– A sértett elővette a pénztárcáját,G. T. R. pedig a gyanú szerint kitépte a kezéből. Kivette belőle az összes pénzt, 90 ezer forintot, csak ezután engedte az idős embert az útjára. Kifosztás gyanúja miatt indítottunk eljárást ellene – folytatta az őrnagy. – December 30-án egy több elemében hasonló, kiemelt súlyú üggyel gyanúsítottuk meg.

Aznap egy 85 éves férfit támadott meg G. T. R.. A sértett gyalog indult újságot venni, amikor autóval megállt mellette a férfi. Ugyanúgy felajánlotta a segítségét, elvitte az újságoshoz, majd haza. Amikor pedig leparkolt a háza előtt, pénzt kért a szolgálataiért. Perceken át fogva tartotta az idős embert a kocsiban. Azzal fenyegette, hogy nem engedi el addig, amíg nem kap pénzt tőle. Emiatt személyi szabadság megsértése bűntette miatt indult eljárás G. T. R.-ral szemben. Ekkor már azt is tudták a nyomozók, hogy az egyik, szülei közelében élő nyugdíjas asszonyt is megfenyegette. Tudta, hogy folyamatosan a nyomában vannak a rendőrök, és az volt a meggyőződése, hogy a nő tett feljelentést ellene. Odament az asszony otthonához, és ordítva azzal fenyegette meg, hogy ezért felgyújtja a házát.

Elfogása napján már több mint három hete folyamatosan menekült a zsaruk elől a férfi. Miután Ercsibe ért, feltűnt egy járőrnek, és követni kezdte. Eközben összetörte a lopott kocsit, majd egy másikba ült be, azzal menekült tovább. Gyöngyösig biztonságos távolságból követték a férfit a rendőrök. Próbálták elkerülni, hogy bárki megsérüljön az akció közben.

– Leparkolt az egyik helyi hipermarketnél. Nyilván volt valamilyen terve, hogy miért. Információt kaptunk arról, hogy abban a városban is szokott kábítószert venni – tette hozzá Horváth Zénó. – Valószínűleg ki akart szállni a kocsiból, de közben kiszúrt egy szolgálati autót. Rögtön újra menekülni kezdett. Áthajtott a Fő téren, majd egy betonpadkának ütközött. Kitört a lopott jármű kereke, ő erre kiugrott a kocsiból, és futva menekült előlünk. A patak irányába rohant, majd hirtelen beugrott a medrébe. Csakhogy ez az árok nem másfél méteres volt, hanem jóval mélyebb. Beleesett, sarokra érkezett, és rögtön eltört a bokája, ezek után már nem tudott tovább menekülni.

G. T. R. egy közel 8 méter mély és 5 méter széles betonpartfallal körülvett patakmederben guggolt, amikor bekerítették. Az érdi zsaruk Heves megyei kollégáikkal együtt bilincselték meg.

A 28 éves férfi a kihallgatásán a vallomástételt és a felvett jegyzőkönyv aláírását is megtagadta, majd panasszal élt a gyanúsítás ellen. G. T. R. ellen jelenleg nyolc másik eljárás van folyamatban. Az Érdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya lopás, személyi szabadság megsértése és kifosztás bűntette mellett csalás bűntett kísérletének, lopás vétségének és zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában