Bűnügy

2023.03.30. 10:26

Vashulladékot loptak az adácsi udvarról a fiatalok + videó

Leverték a lakatot, és bográcsállvány meg kézifűrészt loptak a fiatalok.

HEOL

A kamera felvételén jól látszik, ahogy a két tolvaj összeszed, amit csak elbír

Forrás: Egri Járási Ügyészség

Az Egri Járási Ügyészség feltételesen felfüggesztette az eljárást azzal a két gyanúsítottal szemben, akik többször meglopták a sértettet - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A szakember hozzátette, a járási ügyészség határozata szerint a fiatalkorú gyanúsított és 20 éves társa 2021 decemberében több alkalommal, jogtalan eltulajdonítási céllal behatoltak a sértett adácsi – körbekerített – ingatlanába, majd a hátsó melléképület ajtaján lévő lakatot leverték, és onnan különböző dolgokat – így például létrát, bográcsállványt, illetve kézifűrészt – tulajdonítottak el. A sértett ingatlanának udvarán rengeteg vashulladék volt felhalmozva, amelyből a gyanúsítottak négy alkalommal, összesen 300 kilogrammnyit vittek magukkal, melynek összeértéke 15.000 forint volt. A gyanúsítottak a lopások során összesen 75.000 forinttal károsították meg a sértettet. 

Az Egri Járási Ügyészség a kisebb értékre dolog elleni erőszakkal, nemesfémre elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárást mindkét gyanúsított esetében egy év hat hónap időtartamra feltételesen felfüggesztette - folytatta dr. Gubala Ádám Miklós. - Az ügyészség külön magatartási szabályként előírta azt is, hogy a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama alatt a társtettesek fizessék meg a sértettnek a bűncselekménnyel okozott kár rájuk eső részét, azaz mindketten 37 ezer 500 forintot, és azt hitelt érdemlően igazolják.

Az ügyészség – mivel annak további feltételei is fennálltak – azért döntött a vádemelés helyett az azt elkerülő határozat meghozatala mellett, mivel a bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsítottak személyére tekintettel a feltételes ügyészi felfüggesztéstől a gyanúsítottak magatartásának kedvező változása várható. Ha feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el, a gyanúsítottakkal szemben az eljárást az ügyészség megszünteti - zárta szavait a helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában