Tárgyalás

2023.03.19. 16:14

Villamosnak ütközött az elszabadult lillafüredi kisvonat, a vasutasok felelnek érte

Tárgyalást tart a Miskolci Törvényszék azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Heves vármegyéhez közeli lillafüredi kisvasút „elszabadulása” és villamosnak ütközése miatt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolt meg az ügyészség.

HEOL

A Miskolci Törvényszék honlapján található tárgyalási jegyzékből kiderül, hogy 2018. június 11-én a hajnali órákban, a Majláth telephely fővágányán egymáshoz kapcsolva hátrahagyott és leállított, egyenként 10 tonna súlyú vasúti kocsik légfék rendszeréből a levegő elszökött, amelynek következtében azok a Dorottya utca irányába enyhén lejtős pályaszakaszon "megfutamodtak".

A vasúti kocsik a vágányzáró sorompó használatának hiányában áttörték a telephely Dorottya utca felőli, zárt állapotú kapuját, ezáltal a nyílt vasúti pályára jutottak. Ezt követően a végállomásig tartó, mintegy 2 kilométeres útszakaszon 20-40 kilométer/órás sebességre gyorsultak fel, majd – kitörve az ütközőbakot – nekiütköztek a villamosmegállóból éppen induló és az Árpád út irányába szabályosan továbbhaladni szándékozó villamos középső részének.

Az ütközés során személyi sérülés nem történt, azonban a vádlottak cselekményükkel veszélyeztették a baleset helyszínén zajló közúti közlekedésben résztvevő személyek, illetve közvetlenül a villamosvezető és utasa életét és testi épségét. 

Főoldali képünk illusztráció Fotó: Bujdos Tibor 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában